Objednejte nyní a získejte zaváděcí ceny do konce roku 2024
Limitovaná nabídka
Objednejte nyní a získejte zaváděcí ceny do konce roku 2024
Limitovaná nabídka
Objednejte nyní a získejte zaváděcí ceny do konce roku 2024
Limitovaná nabídka
Objednejte nyní a získejte zaváděcí ceny do konce roku 2024
Limitovaná nabídka

Zásady zpracování osobních údajů

Kdo jsme my:  Společnost Komfi Health s.r.o., se sídlem Korunní 2569/108, Vinohrady, 101 00 Praha 10, IČO: 09208241 (také “my”, “správce”)

Odkaz na naše webové stránky: https://www.budtekomfi.cz/ (“Web”)

Kontakt: zakaznici@budtekomfi.cz

V podstatě...

cílem tohoto dokumentu je seznámit Vás o tom, jakým způsobem nakládáme jako správce s Vašimi osobními údaji. Co nejstručněji a nejpřehledněji. Ve zkratce se tu dozvíte toto:

  • Poskytnutí Osobních údajů je nezbytné pro vytvoření a dokončení objednávky.
  • Protože naše přidaná hodnota spočívá ve vytvoření nutričního plánu na míru, pro maximální efekt budeme potřebovat i citlivé Osobní údaje, které se týkají Vašeho zdravotního stavu - vždy však s Vaším souhlasem.
  • Vaše údaje jsou bezpečně uložené, a má k nim přístup jen pečlivě vyškolený personál.
  • Vaše Osobní údaje můžete kdykoliv poupravit, mazat nebo doplnit. V takovém případě nás kontaktujete přes telefon, email nebo chat dostupný na webových stránkách.

Co jsou to vlastně Osobní údaje? Jedná se o informace, které se Vás týkají, a samy o sobě, nebo v kombinaci s jinými Vás mohou identifikovat. Jedná se například o jméno, příjmení, adresa, ale i údaje o Vašem zdravotním stavu nebo IP adresa a cookies (“Osobní údaje”).

Proč vůbec zpracováváme Vaše Osobní údaje? Máme pro to několik důvodů. Některé osobní údaje potřebujeme proto, abychom Vám mohli poskytnout Službu, kterou jste si u nás objednali. Poskytnutí některých Osobních údajů je dobrovolné, pomůže nám ovšem v tom, aby byly naše Služby o to více Vám na míru. Více se dozvíte níže.

Kdo jste Vy? Běžně se na Vás budou aplikovat tři scénáře - buď jste Uživatelem webových stránek, Registrovaným uživatelem, nebo Zákazníkem. Více se dozvíte níže.

Pokud vytváříte registraci jako Objednatel pro Klienta, podívejte se, prosím, do Podmínek, kde je vysvětleno, čím se získání Osobních údajů od Klienta musí řídit. 

Uživatel webových stránek - pokud náš Web pouze navštívíte, můžeme o Vás získat Osobní údaje. Jedná se zejména o IP adresu a cookies. Cookies jsou malé textové soubory, které mohou sloužit například k zobrazení personalizované reklamy, zvýší bezpečnost stránky nebo umožní přehrání videa z YouTube. Rozsah zpracovávaných cookies můžete ovlivnit prostřednictvím cookie lišty. O cookies se dočtete více níže. Pokud nás budete kontaktovat, budeme také zpracovávat Vaše kontaktní Osobní údaje za účelem vyřízení dotazu. Pokud budete interagovat s naším profilem na sociálních sítích, můžeme o Vás zpracovávat údaje o Vašem jménu, nebo přezdívce Vašeho profilu.

Registrovaný uživatel - nad rámec toho, co o Vás zpracováváme jako o uživateli webových stránek, odesláním registračního formuláře souhlasíte s udělením Osobních údajů a projevujete zájem o naše služby. Jedná se zejména o Vaše jméno, příjmení, telefonní číslo a e-mail. Váš e-mail potřebujeme, abychom Vám zaslali potvrzení o registraci a také abychom Vás mohli kontaktovat. V rámci svého Klientského profilu můžete objednat naše Služby.

Zákazník - Pokud jste projevili zájem o naše služby a vytvořili objednávku, budeme od Vás potřebovat další Osobní údaje.

  • za účelem sestavení nutričního plánu: Pro řádně sestavený nutriční plán se o Vás potřebujeme dozvědět více. Můžete nám například poskytnou lékařské zprávy, sdělit nám, jaké nemoci máte (zejména ty, které se týkají zažívání - tedy cukrovka, vysoký krevní tlak, celiakie), ale i alergie, nebo jak často cvičíte. Kromě umožnění sestavení personalizovaného nutričního plánu a následného dodání pokrmů na míru je důvodem plnění smlouvy
  • za účelem dodávky pokrmů: Abychom věděli, kam Vám jídlo přivézt, budeme potřebovat Vaši doručovací adresu. Důvodem je plnění smlouvy.

Citlivé osobní údaje - některé Osobní údaje v souladu s legislativou chráníme více, než jiné, protože jsou velmi citlivé. Jedná se například o údaje o zdravotním stavu, které od Vás získáváme za účelem sestavení personalizovaného nutričního plánu. 

  • Citlivé osobní údaje nám sdělte pouze za předpokladu, že s tím opravdu souhlasíte.
  • Pokud nejste komfortní nám některé z těchto údajů sdělit, nemusíte, ale vezměte prosím na vědomí, že Vám pokrmy nemusí vyhovovat, a nebo že nebudeme schopni vypracovat pro vás personalizovaný nutriční plán.
  • Přístup k údajům o Vašem zdravotním stavu je omezen pouze na osoby, které ho nezbytně potřebují. 

Po jakou dobu zpracováváme Osobní údaje?

  • Newslettery zasíláme dva roky od poslední objednávky nebo od posledního otevření newsletteru (ledaže se odhlásíte dříve).
  • Údaje týkající se vašeho klientského profilu zpracováváme tři roky od poslední objednávky. Po této době je třeba se znovu registrovat. Pokud objednáváte po delší době, kontaktujeme Vás, abychom aktualizovali Váš profil.
  • Některé údaje uchováváme déle, abychom splnili naše právní povinnosti - například v oblasti účetnictví musíme daňové záznamy uchovávat po dobu 10 let.
1) Uživatel webových stránek a personalizovaná reklama. 

Jaké údaje?

Informace o tom, kdy a jak navštívíte a prohlížíte si naše webové stránky. Jedná se zejména o IP adresu a cookies - zejména se jedná o datum a čas přístupu na naší webovou stránku, informace o Vašem internetovém prohlížeči, operačním systému či nastavení Vašeho jazyka. Pokud navštěvujete naše webové stránky přes mobil, můžeme také zpracovávat data o vašem telefonu.

Jak?

Běžně cookies nebo jiné technologie pro sledování chování uživatele. O cookies se více dozvíte níže.

Proč?

Zajištění základních funkcí webu, analytika, abychom mohli zlepšovat náš Web. Pracujeme na marketingu, abychom vám mohli ukazovat relevantní obsah, nebo zobrazovat naši reklamu na jiných webových stránkách. Cookies můžete nastavit v cookie liště

2) Registrace, zřízení uživatelského účtu.

Jaké údaje?

Jméno, příjmení, telefonní číslo a e-mail.

Jak?

Tyto údaje nám poskytnete vyplněním a odesláním registračního formuláře.

Proč?

Registrace je u nás nezbytná pro využívání služeb, které nabízíme. Kontaktovat vás budeme především prostřednictvím telefonu nebo emailu. Na e-mail Vám pak budeme posílat důležité informace, jako například shrnutí objednávky nebo změnu nutričního plánu.

3) Personalizace nutričního plánu, vyřízení objednávky nebo poskytnutí služby.

Jaké údaje?

Jméno, příjmení, telefonní číslo a e-mail, doručovací adresa, platební údaje, údaje o životním stylu, ingredience, které nemáte rádi, zdravotní problémy (např. cukrovka, nadýmání atd.) - vždy s vaším výslovným souhlasem.

Jak?

Tyto údaje nám poskytnete telefonicky nebo e-mailem. Také máme k dispozici údaje, které vyplníte v registračním formuláři.

Proč?

Po vyplnění klientského profilu se obrátíme na nutriční terapeuty, aby vytvořili nutriční plán přímo pro Vás, který bude vyhovovat Vašim potřebám. Následně potřebujeme kontaktní údaje, abychom Vám mohli donášku přivézt.

4) Sociální sítě, soutěže a jiné propagační akce.

Jaké údaje?

Uživatelské jméno (přezdívka), profilový obrázek, jméno a příjmení, datum narození, telefonní číslo, e-mailová adresa, adresa (pro doručení výhry).

Jak?

Když nám zanecháte komentář, nebo lajk, můžeme vidět některé Vaše Osobní údaje. Při používání sociálních sítí se také aplikují obchodní podmínky a zásady zpracování těchto platforem. Způsob zapojení do soutěže je vždy popsán na našem Webu, nebo v příspěvku na sociální síti.

Proč?

Cílem je obdarovat naše zákazníky a oslovit potenciální zákazníky. Účast je však dobrovolná, stejně jako sdělení osobních údajů. Pokud svůj souhlas odvoláte, nebude možné se soutěže zúčastnit. Pokud budete mít dotaz prostřednictvím sociální sítě, odpovídáme z důvodu oprávněného zájmu na dobrý vztah s potenciálním zákazníkem, nebo z důvodu řešení podrobností ohledně uzavřené smlouvy.

5) Zasílání newsletteru nebo dotazníku spokojenosti  a zákaznická podpora.

Jaké údaje?

Jméno, příjmení, telefonní číslo a e-mail, údaje o objednávce.

Jak?

Newslettery a dotazníky spokojenosti zasíláme jen těm zákazníkům, kteří neprojevili nesouhlas s jejich zasíláním, nebo těm, kteří nejsou našimi zákazníky, ale udělili nám souhlas se zasíláním newsletterů. Pokud nechcete newslettery dostávat, můžete se odhlásit v patičce emailu. Pokud na nás máte dotaz, zpracováváme ty Osobní údaje, které nám poskytnete, nebo které jsou nezbytné k vyřízení dotazu.

Proč?

Cílem zasílání newsletteru (obchodního sdělení) je zlepšování vztahů s (potenciálními) zákazníky a propagace našich služeb. Dotazníky spokojenosti zasíláme zákazníkům, abychom zlepšili své služby. Pro vztahy se zákazníky je právním důvodem oprávněný zájem, u těch, kteří nejsou našimi zákazníky, si vyžádáme souhlas. U vyřízení dotazů je to naopak - u běžných dotazů se jedná o oprávněný zájem na propagaci našich služeb (abychom vše uvedli na pravou míru, co se našich služeb týče), případně předsmluvní jednání, pokud dotazy směřují k tvorbě objednávky. U zákazníků vyřizujeme dotazy z důvodu plnění smlouvy a plnění našich právních povinností (např. přijetí reklamace).

6) Uchazeči o zaměstnání.

Jaké údaje?

Jméno a příjmení, adresa, datum narození, telefonní číslo, e-mailová adresa, odkaz na sociální síť, údaje o bývalém zaměstnání, vzdělání, zájmy, schopnosti, certifikace.

Jak?

Chcete u nás pracovat? Super! Podíváme se na vámi zaslané podklady, které obsahují osobní údaje a na základě nich se vám ozveme. Důvodem je předsmluvní jednání a ochrana oprávněných zájmů (např. pro příklad právního sporu s uchazečem)

7) Účetnictví.

Jaké údaje?

Údaje na faktuře - jméno, příjmení, e-mailová adresa, fakturační adresa, podrobnosti o objednávce. Údaje na daňovém dokladu: jméno, příjmení, e-mailová adresa, fakturační adresa, podrobnosti o objednávce.

Jak?

Údaje, které nám poskytnete po telefonu, nebo e-mailu, a následně v e-mailu potvrdíte, si zaznamenáme, abychom vytvořili fakturu.

Proč?

Účetní doklady a účetní záznamy (faktury) musíme dle zákona uchovávat po dobu 5 let od konce účetního období, kterého se týkají. Máme také povinnost uchovat fakturu po dobu 3 let od konce zdaňovacího období, v němž vznikla daňová povinnost související s fakturou. Také máme povinnost archivovat daňové doklady po dobu 10 let od konce zdaňovacího období, ve kterém se plnění uskutečnilo.

Kdo může získat přístup k Vašim Osobním údajům? Jedná se zejména o naše zpracovatele. Jsou to subjekty, které pověřujeme tím, aby nám poskytli služby, u kterých dochází ke zpracování Osobních údajů. Se všemi našimi zpracovateli jsme podepsali Smlouvu o zpracování osobních údajů, která naše zpracovatele zavazují, aby se o Vaše Osobní údaje starali jako o vlastní.

Předmět

Zpracovatel

Ukládání (databáze) a zpřístupňování (API) dat

Poskytování zákaznické podpory

Cookies

Funkční cookies: Tyto cookies jsou používány pro základní funkce webu, jako je ukládání jazykové verze webu, nebo zlepšení bezpečnosti webu. Tyto cookies zpracováváme na základě oprávněného zájmu.

Analytické cookies: Tyto cookies jsou používány pro analyzování návštěvnosti webu a chování uživatelů na stránkách. Příklad: Cookie sledující počet návštěv stránky pro zlepšení její struktury a obsahu. Tyto cookies nezpracováváme bez Vašeho souhlasu.

Marketingové cookies: Tyto cookies jsou používány pro cílení reklam na základě historie procházení webu uživatelem. Příklad: Cookies sledující historii procházení webu pro zobrazování cílených reklam na základě zájmu uživatele. Tyto cookies nezpracováváme bez Vašeho souhlasu.

Jak Vaše Osobní údaje chráníme?

  • Omezili jsme přístup k Vašim Osobním údajům, zejména k těm nejcitlivějším, které se týkají Vašeho zdravotního stavu.
  • Pravidelně zálohujeme data, aktualizujeme náš software a využíváme zabezpečené servery. Vždy když je to možné, ukládáme/přenášíme data v šifrované formě a pro přihlašování interních uživatelů využíváme dvoufaktorovu autentizaci.
  • Naši zaměstnanci jsou zavázáni mlčenlivostí a vyškolili jsme je, jak s Osobními údaji zacházet.

Právo na přístup

Můžeme Vám dát potvrzení, že zpracováváme vaše Osobní údaje, případně v jakém rozsahu, z jakého důvodu, za jakým účelem, nebo kdo má k Vašim Osobním údajům přístup. Můžeme Vám také poskytnout kopii Vašich Osobních údajů, pokud to negativně neovlivní práva a svobody jiných osob.

Právo na opravu

Nepřesné nebo špatně zadané Osobní údaje rádi opravíme.

Právo na výmaz

Pokud tu není důvod, proč Osobní údaje zpracovávat, je na Vaši žádost smažeme, pokud jsme tak již neučinili. Alternativně můžeme také Vaše údaje anonymizovat.

Právo na omezení zpracování

Omezíme zpracování, pokud pokud se domníváte, že jsou zpracovávány v nesprávném rozsahu nebo z nesprávného důvodu.

Právo na odvolání souhlasu

Změnili jste názor? Nevadí, napište nám. Například newslettery můžete odhlásit kdykoliv v patičce e-mailu kliknutím na “Odhlásit”.

Právo na oznámení o výsledku uplatnění Vašeho práva

Dáme Vám vědět primárně na e-mailu, případně jinak, pokud jste nám e-mail nesdělili.

V případě jakýchkoliv nejasností nás prosím kontaktujte. Pokud s naší odpovědí nebudete spokojeni, můžete se také obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů

Tyto Zásady zpracování osobních údajů jsou účinné od 3. 4. 2023.